Life by Madelly – ADHD, Aspergers syndrom och att återhämta sig efter en katastrof

Annons

Läkaren och apoteket

Idag var jag på Apoteket för andra gången på tre dagar. Jag har inte haft pengar med mig dit på otroligt länge, har haft frikort i några år nu på grund av alla mediciner jag tar.
Frikort innebär ju att jag inte betalar för medicinerna förutom en gång per år, det jag betalar max per år är väl 1800-1900 kronor. Det är en sorts högkostnadsskydd.
Nu efter augusti så nollställs mitt frikort dock eftersom jag blivit 18, jag får alltså börja om på nytt. Men så mycket mediciner jag tar så har jag snart frikort igen, säkert efter bara några månader.
Häromdagen hämtade jag i alla fall Sertralin och Atarax och idag hämtade jag Omeprazol för magen och järntabletter som jag inte lärt mig namnet på än.

Läkaren i alla fall. Gick dit för att prata om magmedicinerna eftersom att de dels började ta slut och dels gör mig ständigt illamående. Så ja, jag fick recept på samma medicin som jag hade innan fast högre dos. Den gjorde mig inte illamående i alla fall så vi får se hur det går nu.
Imorgon ska jag också tillbaka till vårdcentralen innan klockan elva så jag kan ta blodprover och kolla så att järnvärdet blivit bättre. Har haft tillskott i några månader så det borde ha blivit bättre. Vi får veta imorgon när mina fingrar stuckits sönder :)

20130725-150314.jpg

Kommentarer

Kommentera

Annons
stats